Eindhoven | straatinfo

overige politie meldingen

Hennepnetwerk aangepakt, beslag op geld en luxe goederen

overige

Eindhoven - De politie heeft dinsdagochtend onder regie van het Openbaar Ministerie, arrondissementsparket Oost-Brabant, vijf mensen aangehouden die er van worden verdacht zich in georganiseerd verband bezig te houden met georganiseerde hennepteelt en witwassen. Er werden op twaalf locaties in Eindhoven, Geldrop, Schijndel en Nistelrode (woningen en bedrijfspanden) zoekingen verricht, waarbij circa 125.000 euro aan contant geld en onder andere dure auto?s en quads direct in beslag zijn genomen.

Bij het onderzoek werkten het Hennepteam Oost-Brabant en hetIntegraal Afpakteam Brabant nauw samen, waardoor crimineel verkregen vermogendirect in beslag werd genomen.

Georganiseerde hennepteelt

De drie hoofdverdachten, twee mannen uit Eindhoven van 43 en 46jaar en een man van 41 jaar uit Schijndel, worden verdacht van lidmaatschap vaneen criminele organisatie gericht op de georganiseerde hennepteelt en handel. Optwee locaties zijn ook kwekerijen aangetroffen. De grootste kwekerij, circa1.250 planten, was gevestigd aan de Loosbroekseweg in Nistelrode. Daarnaast zijnin een bedrijfspand aan de Ondernemingenweg in Eindhoven verschillendebenodigdheden voor de inrichting en teelt van een hennepkwekerijen gevonden.

Contant geld, dure auto's en waardevolle spullen

In totaal is er circa 125.000 euro aan contact geld gevonden enin beslag genomen. Ook werden vier auto?s, waaronder een Porsche Cayenne en eenAudi A7, direct afgesleept en is er beslag gelegd op luxe goederen zoals quads,een motor, een boot en dure damestassen. Tot slot trof de politie op eenlocatie vuurwapens en munitie aan.

Georganiseerde overheid

De actie van vandaag is onderdeel van de strategie van deTaskforce B5 om criminele samenwerkingsverbanden integraal aan te pakken.Bovendien intensiveert de overheid haar inspanningen om crimineel vermogen af tepakken. Bij de actie zijn ongeveer 120 politiemensen, ambtenaren van de gemeenteen de Belastingdienst ingezet. Bovendien zochten militairen van de genie van hetministerie van Defensie met geavanceerde apparatuur naar verborgen plaatsen waarmogelijk crimineel geld verborgen wordt.

Afpakken

Misdaad mag niet lonen! Daarom intensiveert de overheid haarinspanningen om crimineel vermogen af te pakken. In het kader van 'afpakken'werden diverse kostbare goederen en veel contant geld in beslag genomen. Door destatus(symbolen) af te pakken van de crimineel, tonen we dat misdaad niet loont.Het geld dat we afpakken kan niet meer gebruikt worden voor het financieren vannieuwe criminele activiteiten. Zo wordt Nederland veiliger.

Taskforce B5

In deze Taskforce B5 werken het ministerie van Veiligheid en Justitie, devijf grootste steden in Brabant, het Openbaar Ministerie, de nationalerecherche, de Belastingdienst, de Koninklijke Marechaussee en de drie Brabantsepolitiekorpsen nauw samen om de georganiseerde criminaliteit in Brabant terug tedringen. De Taskforce B5 staat voor een gentegreerde aanpak van degeorganiseerde criminaliteit door Strafrechtelijke, Bestuursrechtelijk enFiscale handhaving, het ontmantelen van criminele samenwerkingsverbanden, hetzicht krijgen op achterliggende gelegenheidsstructuren en het tegengaan van deverweving van de onder- en bovenwereld

Soortgelijke berichten

Auto en motor kwijt door hennepkwekerij
Onstwedde

Voorbereiding hennepteelt aangepakt
Raamsdonksveer

Man aangehouden voor mensenhandel
Franeker

Landelijke actiedag aanpak growshops
Nederland

Politie legt beslag op kweekmateriaal hennepteelt
Breda

Nog vier aanhoudingen in groot onderzoek
Rhenen

Harddrugs, geld en auto?s in beslag genomen
Groningen

Drie hennepkwekerijen ontdekt in Purmerend
Purmerend

Politie houdt vier verdachten van woninginbraken aan
Hoogeveen

Politie pakt auto?s, boten en contant geld af
Medemblik

kaart

kaart
De lokatie van het bericht is automatisch verkregen. Het kan dus zijn dat het bericht op deze kaart afwijkt van de echte lokatie.

Meer politieberichten uit de regio