Eindhoven | straatinfo

zedenmisdrijf politie meldingen

Aangehouden man verdacht van meer zedendelicten

zedenmisdrijf

Eindhoven - De 26-jarige Eindhovenaar die maandagmiddag 23 januari werd aangehouden voor het aanranden van een vrouw in haar woning, wordt ook verdacht van het plegen van meerdere zedendelicten in met name het Eindhovense stadsdeel Woensel.

Sinds medio oktober werden vrouwen in enkele Woenselse wijken met enige regelmaat lastiggevallen door een schennispleger. Veel incidenten vonden in de avonduren plaats rondom woningen bij het Henri Dunantpark. Er zijn gevallen bekend waarbij de schennispleger slachtoffers confronteerde voor het raam van hun woning, maar het gebeurde ook dat vrouwen op de openbare weg werden benaderd. Bij de politie kwamen in totaal enkele tientallen van dit soort meldingen binnen. Het werkelijke aantal ligt mogelijk hoger omdat de ervaring leert dat niet iedereen voor dit soort zaken de politie waarschuwt.

Na de meldingen startte de recherche een onderzoek. De politie was extra alert in de wijken en riep mensen op om dat ook te zijn. Uit het onderzoek kwam de 26-jarige Eindhovenaar als verdachte naar voren. Afgelopen maandag werd hij aangehouden en in verzekering gesteld voor verder onderzoek. Hij wordt vandaag voorgeleid aan de Rechter Commissaris. Hoewel niet precies is aan te geven om hoeveel zaken het zou kunnen gaan, gaat de politie er wel vanuit dat de man verantwoordelijk is voor het plegen van meerdere zedendelicten in met name het Eindhovense stadsdeel Woensel.

Soortgelijke berichten

Met gestolen auto gecrasht in sloot
Kapelle

Inbreker aangehouden dankzij alerte burgers
Brouwershaven

Inbreker komt niet ver
Nijmegen

verdachte autobrand aangehouden
Utrecht

Autoinbreker aangehouden
Utrecht

Man aangehouden voor mishandeling
Emmen

Man aangehouden na bedreiging en vernieling
Finsterwolde

Man aangehouden voor mishandeling
Klazienaveen

Aanhouding na bedreiging met bijl
Winschoten

Verdachte aangehouden in onderzoek naar gewelddadige dood 53-jarige man
Utrecht

kaart

kaart
De lokatie van het bericht is automatisch verkregen. Het kan dus zijn dat het bericht op deze kaart afwijkt van de echte lokatie.

Meer politieberichten uit de regio